Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Твоето уникално MINI Ready to play.

Your MINI - exterior Your MINI - interior

Заяви оферта

Запиши се за пробно шофиране

The all-electric MINI side view
MINI Electric
3-DOOR HATCH
3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Convertible
Clubman
MINI Countryman side view
Countryman
MINI Countryman SE side view
MINI SE Countryman
MINI John Cooper Works side view
MINI John Cooper Works logo

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Electric MINI – бяло и черно – изглед отпред отстрани Electric MINI – бяло и черно – изглед отпред отстрани

ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКОТО MINI.

ОТ 63,900 ЛВ.*

КАК "ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКОТО" ПАСВА НА ВАШИЯ СТИЛ НА КАРАНЕ.

Бъдещето е светло и наелектризиращо. Но ако все още не сте убедени в това, ето няколко очарователни начина, по които то ще се адаптира към вашата рутина и начина, по който шофирате. Прегърнете електрическото бъдеще.
The all-electric MINI The all-electric MINI

232 км

Пробег (WLTP)

2,5 часа

80% SOC (11 кВт, AC)

32,6 кВтч

Капацитет на акумулатора (ном., 28,9 кВтч)

35 мин

80% SOC (50 кВт, DC**)

50 кВт

Създадено за бързо зареждне с CCS

3,7 кВт

Включен стандартен кабел

The all-electric MINI The all-electric MINI
Electric MINI – зареждане – щепсел Electric MINI – зареждане – щепсел

ЗАПОЧНЕТЕ ВСЕКИ ДЕН С ПЪЛЕН ЗАРЯД.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1

нощ зареждане

1

седмица шофиране

The all-electric MINI The all-electric MINI

НОВ РИТЪМ НА ЖИВОТ

В момента, в който започнете да шофирате изцяло електрическито MINI, ще се насладите не само на динамиката, осигуряваща радост от шофирането, на плавното и мощно ускорение и на тихото придвижване. Изцяло електрическото MINI отваря изцяло нова рутина и нов начин на живот за вас. В края на краищата, можете да "напълните резервоара" с необходимото "гориво", когато пожелаете - у дома.
Electric MINI – зарежда – домакински контакт

ЗАРЕЖДАЙТЕ У ДОМА.

Всъщност нямате нужда от сложна инсталация или специално устройство, за да зареждате у дома. Всичко, което трябва да направите, е да включите кабела към какъвто и да е конвенционален домакински 230-волтов електрически контакт (SchuKo) - и да се отпуснете.

Нашите проучвания показват, че средностатистическият потребител използва по-малко от 20% от батерията на MINI Cooper SE дневно. Дори ако използвате стандартния си домашен електрически контакт, тези 20% се зареждат приблизително за 3 часа. Естествено, стандартният кабел за зареждане и адаптерът идват в комплект с вашето ново изцяло електрическо MINI.

С опционален кабел Mode 3 вие можете да зареждате навсякъде, където паркирате.

МОЖЕТЕ ДА ГО ПРАВИТЕ, ДОКАТО СПИТЕ.

Най-накрая можете да го получите. Събудете се на сутринта напълно отпочинали с "пълен резервоар", и започнете деня, пълни с енергия.

Точно като мобилен телефон, можете да включите изцяло електрическото си MINI в домашнен електрически контакт за една нощ и то ще бъде заредено напълно (ок. 15 часа).

Ако се наложи да паркирате на подземен паркинг, можете да попитате вашия домакин дали е възможно да инсталирате обикновен контакт SchuKo за вашето паркомясто.

Electric MINI – зареждане у дома – кабел и щекер

ДОБРЕ Е ДА СЕ ЗНАЕ.

Интересен факт е, че откакто електричество за битови нужди се таксува като киловат на час, за вас от финансова гледна точка няма значение дали зареждате вашето MINI по-бързо - или по-бавно.
Electric MINI – MINI Wallbox – зареждане у дома

СТЕНА ОТ МОЩНОСТ.

Макар че винаги можете да използвате стандартния си кабел за зареждане у дома или на oтпускарското си пътуване, MINI Wallbox с премиум качество ви предлага удобна и по-бърза алтернатива за ежедневно зареждане у дома.

Цифрите могат да варират, разбира се, но специална 3-фазна 11-киловатова wallbox връзка за стена обикновено ще ви осигури до 3 пъти по-бързо зареждане. Така че изцяло електрическото ви MINI може да бъде напълно заредено в рамките на около 3,5 часа.

За да инсталирате Wallbox, ще ви трябва експертна помощ oт сертифициран електротехник. Ако се интересувате от инсталиране на MINI Wallbox, ще се радваме да ви помогнем да намерите такъв специалист във вашия район.

Electric MINI – паркирайте и заредете – зареждане Electric MINI – паркирайте и заредете – зареждане

ПАРКИРАЙТЕ ГО. ЗАРЕДЕТЕ ГО.

The all-electric MINI The all-electric MINI

До 20 пъти по-бързо

(с 50 kW DC** зарядно)

0 време

загубено

The all-electric MINI The all-electric MINI

ЗАРЕЖДАНЕ ДАЛЕЧ ОТ ВКЪЩИ

Въпреки че обожаваме да шофираме MINI, ние все пак трябва да го паркираме от време на време - и обикновено за по-голямата част от деня.
Electric MINI – обществено зареждане – на работа

Извлечете двойна ползва от времето за паркиране.

С вашето изцяло електрическо MINI можете да извлечете доброто от това време, като се възползвате от непрекъснато нарастващия брой станции за зареждане на местата за обществено паркиране.

Все повече и повече супермаркети, търговски центрове и магазини за мебели предлагат безплатно техните AC и DC** зарядни станции или тройни зарядни станции на паркингите си. Нарастващ брой хотели също се стремят да бъдат разглеждани като по-екологични и полагат повече усилия за настаняване на гостите си с електрически превозни средства. А някои многоетажни паркинги също така предлагат "електрически" паркоместа без оскъпяване.

Гъвкав и чист.

Вие можете да зареждате вашето изцяло електрическо MINI с опционален кабел Mode 3 на обществени 11-киловатови зарядни станции.

Някои обществени зарядни станции са оборудвани както с променлив ток чрез Type 2 щекер, така и с постоянен ток (DC**) посредством CCS щекер, който ви дава до 50 кВт електрическа мощност.

Знаете ли че мрежата от обществени зарядни станции в Гeрмания е захранвана със 100% зелена или възобновяема енергия?

Electric MINI – зареждане от обществени станции – CCS
Electric MINI – зареждане на работа – SchuKo

МОЩНОСТ = РАБОТА/ВРЕМЕ

Ако имате място за паркиране на работата си, вашият работодател може да обмисли поставянето на съоръжения за зареждане за вас и вашите колеги. В случая важат същите условия като при зареждане у дома. Ако паркирате за по-дълъг период, не се изисква електрическа връзка с високо напрежение. Стандартен контакт SchuKo е всичко, от което се нуждаете - така че можете да започнете пътуването си до вкъщи с напълно заредена батерия.

Високата мощност на зареждане, осигурена от Combined Charging System (CCS), е много eфективна при пътувания на дълги разстояния.

Electric MINI – ChargeNow – плащане Electric MINI – ChargeNow – плащане

НАЙ-ГОЛЯМАТА МРЕЖА ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1 карта

и вие сте готови

12,000+

зарядни и ускорен ръст

The all-electric MINI The all-electric MINI

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ. ВСИЧКИ ЗА ЕДИН.

MINI ELECTRIC влезе в колаборация с MINI Charging, за да ви осигури достъп до най-голямата в света мрежа от бързи зарядни станции. Имате нужда единствено от RFID карта за зареждане.

Electric MINI – ChargeNow – MINI Connected

ЗАРЕЖДАЙТЕ КОГАТО И ДА Е.

MINI Charging ви дава достъп до над 100 000 зарядни станции в цяла Европа. Само в Германия има около 20 000.

Вие можете удобно да стартирате зарядния процес от вашия смартфон или посредством карта RFID. Таксуването е на минута и вие ще получите детайлно месечно извлечение за таксуванията и за съответните разходи.

Моля, вижте повече информация за MINI Charging и интерактивна карта на всички зарядни станции, като кликнете върху линка по-долу.

Electric MINI – ChargeNow – зарядни станции Electric MINI – ChargeNow – зарядни станции

КЪДЕТО И ДА ОТИДЕТЕ

The all-electric MINI The all-electric MINI

100%

Преглед

Възможности за зареждане

The all-electric MINI The all-electric MINI

НАВСЯКЪДЕ ИМА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО.

Без значение дали сте се запътили към желана дестинация за уикенда или посещавате приятели в друг град, вашето MINI не би могло да бъде оборудвано по-добре.
Electric MINI – зареждане – cъвместимост

СЪВМЕСТИМОСТ = ПЪЛНА ГЪВКАВОСТ.

Благодарение на съвместимите с Type 2 и CCS щекери вие разполагате с пълна гъвкавост и можете да се възползвате от всяка зарядна станция.

Комбинацията от практичен капацитет за зареждане и стабилни характеристики при зареждане на вашето MINI гарантира, че ще можете да изберете много пътища към желаната дестинация - и че винаги ще имате няколко опции за зареждане на разположение.

ВИНАГИ ВЪВ ВАШЕТО ПОЛЕЗРЕНИЕ.

Вашето изцяло електрически MINI може да ви помогне с маршрута и изчислението на маршрута "на живо" във всяка минута благодарение на интеграцията на MINI Charging.
Electric MINI – ChargeNow – планиране на маршрута
Electric MINI – идеални маршрути – общество на ел.мобилност

ВСЯКО ПЪТУВАНЕ КАТО ОТКРИТИЕ.

Ако предпочитате по-подробен пътеводител, има множество допълнителни инструменти, предоставени от непрекъснато нарастващата общност за електрическа мобилност, за да ви помогнат при вашите изчисления - като най-подходяща скорост на движение или най-бърз маршрут.
Electric MINI – savings – 0 emissions Electric MINI – savings – 0 emissions

СПЕСТЯВАЙТЕ ПО ТОЛКОВА МНОГО НАЧИНИ.

The all-electric MINI The all-electric MINI

0 обслужване

8-годишна гаранция на задвижването

0 CO2

локални емисии

The all-electric MINI The all-electric MINI

ПОМОЩТА ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ЗЕМЯТА МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА СПЕСТИТЕ ПАРИ.

Електрическа мобилност може да има положително влияние върху околната среда и върху вашия портфейл - ако бъде изпълнена по правилния начин.
Electric MINI – задвижване – икономии

ПО-МАЛКО ЧАСТИ ЗА СМЯНА.

Изцяло електрическото MINI е съставено от много по-малко работещи компоненти в сравнение с двигател на вътрешно горене. А това означава, че има много по-малко части, при които би могла да се наложи поправка или смяна.

РЕКУПЕРАЦИЯ НА СПИРАЧНАТА ЕНЕРГИЯ.

Вашето изцяло електрически MINI конвертира енергията от спирането в електричество, като използва двигателя си като генератор, и "връща" малко енергия в акумулатора при всяко намаляване на скоростта.

T.нар. "регенеративно спиране" също така запазва компонентите на дисковите спирачки и предотвратява образуването на фини прахови частици вследствие на триенето между дисковете и накладките.

Electric MINI – спирачки – регенеративно спиране

ДОБРО ЗА ВАШАТА БАНКОВА СМЕТКА. ПРЕКРАСНО ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА.

В примерните изчисления можете да видите колко СО2, гориво и разходи за обслужване можете да спестите при годишен пробег 15 000 км при сравнение с бензинов двигател.

Условия:

  1. При актуални цени на бензина и на кВтч
  2. Електромобилите получават данъчни облекчения
  3. Изцяло електрическо MINI, зареждане на обществени станции или у дома със 100% енергия от възобновяеми източници – на бензина се падат около 2,32 кг CO2на литър

 

The all-electric MINI The all-electric MINI

БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ:

780 л/година

16 пълни резервоара

средно 1,200 €1

+ средно 260 € допълнителни разходи

1460 €/година

1800 кг3CO2

ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКО MINI:

2150 кВтч/година

58 цикъла на зареждане

средно. 560 €1

+ средно 120 €2допълнителни разходи

680 €/година

0 кг3 CO2

The all-electric MINI The all-electric MINI


Refine savings


Intro text

Mini electric
General vehicle
Savings

Disclaimer text

КАЛКУЛАТОР ЗА ЗАРЕЖДАНЕ.

МЕСТЕТЕ БУТОНА, ЗА ДА ВИ ПОКАЖЕ СРЕДНОТО РАЗСТОЯНИЕ, КОЕТО МОЖЕТЕ ДА ИЗМИНЕТЕ НА ДЕН
km
0 km 200 km
Толкова често трябва да зареждате тази седмица
x
Нуждаете се от тази част от пълно зареждане всеки ден
%
Това икономисвате в сравнение с обикновен бензинов автомобил.

ЗАРЕЖДАЙТЕ У ДОМА ПРЕЗ НОЩТА

H продължителност
 
цена
 
H продължителност
 
цена
 

БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ

H продължителност
 
цена
 
H продължителност
 
цена
 
 

Често задавани въпроси.

ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА

Как да инсталирам Wallbox-a?

За да монтирате вашия MINI Wallbox правилно, ние препоръчваме да използвате нашата услуга за монтаж. Просто заявете тази услуга при вашия MINI партньор, заедно с MINI Wallbox Essential. Официалният ни партньор по монтажа (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH) ще поеме всички задачи за консултации, инсталиране и стартиране.

Ако е нужна допълнителна дейност, за да свържете зарядната станция, квалифицираният електротехник с удоволствие ще ви предостави индивидуална и лесна за разбиране оферта.

Предимствата за вас в резюме:

  • Проверка на изискванията за електрическата връзка във вашия имот
  • Препоръки за подходящи места за монтаж на базата на вашите възможности за паркиране
  • Монтаж, връзка и стартиране на избрана от вас точка за монтаж (вкл. и полагане на до 2 м кабели за инсталацията)
  • Указания за процеса по зареждане
  • 24-месечна гаранция

На какви условия трябва да отговаря моят гараж?

Ние препоръчваме 3-фазна връзка с бушон поне 16 A – това ще позволи подаване на 11 кВт към автомобила. 3-фазна връзка с бушона 32 A би била сигурна и в бъдеще. Всички PHEV автомобили могат да бъдат зареждани максимално с 3,7 кВт 1-фазен ток при ползване на MINI Wallbox Essential.

КОИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА MINI WALLBOX ESSENTIAL?

По-малко време за зареждане: До 7,4 кВт (1-фазен ток) или 11 кВт (3-фазен ток), дължина на кабела 5 м, лесно боравене с кабела, интегрирана защита за неправилно напрежение ("DC leakage")

Moга ли да използвам Wallbox-а за зареждане на автомобили на други производители?

Да, ако използвате щекер за зареждане по стандарта "Type 2" или щекера CCS (комбиниран щекер).

Колко дълъг е кабелът за MINI Wallbox Essential?

5 метра, свързан безопасно към Wallbox-a.

MOЖЕ ЛИ КАБЕЛЪТ ДА БЪДЕ ОТКАЧЕН ОТ WALLBOX-A?

Не

Мога ли да монтирам Wallbox-а отвън?

Да, MINI Wallbox Essential е сертифицирана за външна употреба като клас IP 54. Това означава, че защита срещу атмосферните условия не е задължително необходима. Препоръчваме обаче да се инсталира на закрито с оглед на комфорт; това предотвратява образуването на сняг и лед върху Wallbox-a през зимата и предпазва вашия Wallbox от замърсявания и мъх за по-дълго време.

Излъчва ли Wallbox-ът радиация?

Не - сложни електромагнитни изпитания доказват, че MINI Wallbox Essential не излъчва никаква радиация.

Мога ли да заключа Wallbox-a?

По време на зареждането зарядният кабел е заключен, което заключва автомобила. BMW i Wallbox Connect също може да бъде включен, когато не се използва.

Могат ли автомобилите да останат свързани постоянно с Wallbox-a, ако отсъствам за няколко седмици?

Да - но това означава, че ще има постоянна консумация на енергия, но на ниска тарифа.

С кого трябва да се свържа при проблем с Wallbox-a?

Ако след инсталацията на Wallbox-a се появят неочаквани проблеми или ако Wallbox-ът е дефектен, можете да се свържете с нас по всяко време на горещата линия на MINI за повреди и инциденти. Гореща линия на MINI за повреди и инциденти: +44 (0) 20 8603 9990
Mini electric – бяло и черно – изглед отпред

ОФОРМЕТЕ ДИЗАЙНА НА ВАШЕТО СОБСТВЕНО ЕЛЕКТРИЧЕСКО MINI.

ПРЕДПРИЕМЕТЕ ВАШИТЕ СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ.

The all-electric MINI side view
MINI Electric
3-DOOR HATCH
3-DOOR HATCH
5-DOOR HATCH
Convertible
Convertible
Clubman
MINI Countryman side view
Countryman
MINI Countryman SE side view
MINI SE Countryman
MINI John Cooper Works side view
MINI John Cooper Works logo