COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI хеч с 3 врати - зелен - джанти и гуми MINI хеч с 3 врати - зелен - джанти и гуми

ОРИГИНАЛНИ ДЖАНТИ И ГУМИ MINI С МАРКИРОВКА „ЗВЕЗДА“.

Оборудвайте своето возило с горещите оригинални комплекти колела MINI. Просто трябва да се чувствате сигурни, когато изследвате някое ново място, а ние сме ви подсигурили с нашия богат избор от оригинални комплекти колела MINI. Изключително добри, тези гуми са перфектно пригодени, за да извлекат най-доброто от всеки отделен модел MINI и вашия стил на шофиране. Вземете правилните гуми за сезона и осигурете оптимално сцепление за терена, по който шофирате. С нашите гуми с маркировка „звезда“ от водещи производители винаги ще се чувствате особено сигурни на пътя. Всички колела се доставят монтирани, балансирани и готови за употреба.

ЗИМНИ КОМПЛЕКТИ КОЛЕЛА.

Оригиналните зимни комплекти колела на MINI са гаранция за качество и безопасност. Те са разработени в тясно сътрудничество с водещи производители и са строго тествани, за да оптимизират сцеплението на вашето MINI с пътя и са идеално съчетани с концепцията на автомобила за всеки отделен модел. Известни още като зимни гуми, зимните гуми и джанти MINI са силно препоръчителни за районите, в които температурата пада под +7°C - за да гарантират безопасността на вашия автомобил на пътя с по-добро спиране и сцепление независимо от условията.

СЦЕПЛЕНИЕ С ЛЕКОТА.

Когато температурата падне, каучукът на летните гуми се втвърдява и вече не може да осигури оптимална ефективност. Ето защо 7°C е препоръчителната температура за преминаване към зимни гуми. Благодарение на специалната си каучукова смес зимните гуми осигуряват максимално сцепление, оптимизирана реакция на спирачките и изключително ниво на ефективност и безопасност на пътя - дори и в най-студеното време.

Зимните комплекти колела на MINI предлагат възможно най-добрата ефективност и безопасност:

Джанти MINI - зимни и летни - сцепление и протектор

Спирачен път с дълбочина на протектора (мм) при мокри условия:

Спирачен път с дълбочина на протектора (мм) при мокри условия

ЛЕТНИ КОМПЛЕКТИ КОЛЕЛА.

MINI JCW– градски – летен комплект колела MINI JCW– градски – летен комплект колела

С настъпването на лятото какво по-хубаво от това да заредите вашето MINI, да сложите сенниците и да тръгнете на път. Със света на колела вашето MINI предлага безкрайни възможности всеки ден. Нови пътища за шофиране. Нови места за откриване. Нови спомени за създаване. Оригиналните джанти и гуми MINI са на ваше разположение, за да увеличат максимално удоволствието ви и да ви помогнат да стигнете до целта с повече стил и безопасно – независимо дали сте спортен ентусиаст или просто се отправяте на слънчево приключение.

КАЧЕСТВО, ВЪРХУ КОЕТО МОЖЕТЕ ДА КАРАТЕ.

Добавянето на оригинални джанти, гуми и аксесоари MINI към вашето MINI е като нанасянето на последните щрихи на една картина. Вземете например плаващите капачки на главините на MINI - те завършват всичко перфектно, за да превърнат страхотния оригинал в истински шедьовър на MINI.

ЗВЕЗДНО КАЧЕСТВО.

Джанти MINI - гуми - предимства на маркировката със звезда за качество Джанти MINI - гуми - предимства на маркировката със звезда за качество

Всички оригинални комплекти колела MINI са оборудвани изключително с гуми, маркирани със звезда, за да предложат гаранция за качество и сигурност. Те са разработени в тясно сътрудничество с водещи производители като Goodyear, Dunlop, Pirelli и Bridgestone и са строго тествани, за да оптимизират сцеплението на вашето MINI с пътя.

ПРЕДИМСТВАТА НАКРАТКО.

ИЗРАБОТЕНИ СПОРЕД КОНКРЕТНИТЕ НУЖДИ.

Всички оригинални джанти и гуми MINI са специално разработени за усещането за картинг и за да съответстват на стила на всеки отделен модел MINI.

ТЕСТВАНИ.

Всяка гума е преминала строги тестове с до 50 различни критерия за качество (етикетът на ЕС за гуми изисква съответствие само с три критерия).

СПОРТНИ.

Гумите са перфектно съгласувани с компонентите на окачването и адаптивните системи за максимално сцепление и ефективност.

БЕЗОПАСНИ.

Гумите с маркировка „звезда“ се отличават с висока издръжливост, най-висок клас на безопасност и най-съвременна технология Run-Flat.

ИКОНОМИЧНИ.

Системното използване на специални материали намалява разхода на гориво и понижава нивата на шум.

ТЕХНОЛОГИЯ RUN FLAT.

Технологията Run-flat ви позволява да продължите да управлявате автомобила си до 80 км с максимална скорост от 80 км/ч по права линия, дори ако гумите се разхлабят. Това означава безопасност и комфорт и за вас. Това също така означава, че не се нуждаете от резервно колело, тъй като можете просто да шофирате до следващия сервиз на MINI. Това означава по-малко тегло на автомобила и повече място за багаж и спортно оборудване.

Без технология run-flat:

Джанти и гуми MINI - гума без технология run-flat

С технология run-flat:

Джанти и гуми MINI - технология run-flat

СЪТРУДНИЧЕСТВО С ВОДЕЩИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ.

Колелата на MINI са проектирани и тествани, за да оптимизират представянето и сцеплението на вашето MINI. Независимо дали вашето MINI се нуждае от Goodyear, Dunlop, Pirelli и Bridgestone или от друга първокласна марка, „звездата“ на страничната стена означава, че гумата е одобрена от MINI и ще ви осигури най-доброто изживяване при шофиране, тъй като е специално създадена за вашето MINI и е произведена в съответствие със стандартите на MINI. Гумите с маркировка „звезда“ са тествани по 50 различни критерия за качество, групирани в шест основни области: пътни свойства, безопасност, износване, ефективност, комфорт и спортно поведение.

Джанти MINI - застраховка на гуми MINI - покритие Джанти MINI - застраховка на гуми MINI - покритие

ЗАСТРАХОВКА НА ГУМИ MINI.

В случай че гумите ви бъдат повредени, случайно или умишлено, застраховката на гумите MINI може да помогне за покриване на неочакваните разходи за ремонт или подмяна, независимо от възрастта на автомобила ви.

 

Застраховката на гумите MINI предлага цялостна защита срещу: 

  • повреди, причинени от остри предмети като пирони и парчета стъкло
  • щети, причинени от удар в бордюр (при паркиране)
  • вандализъм
  • кражба

Застраховката на гумите MINI осигурява 100% възстановяване на разходите за гуми при щети през първата година, 75% през втората година и 50% през третата година.*

*Застраховката на гумите MINI е валидна за всички гуми с маркировка „звезда“ и комплекти джанти, закупени във вашия сервизен център на MINI. В допълнение, застраховката на гумите MINI е валидна за всички оригинално оборудвани гуми, монтирани на автомобила, закупен в MINI и регистриран от март 2020 г. нататък. Джантите и разходите за труд са изключени. За допълнителна информация относно застраховката на гумите MINI се обърнете към вашия сервизен партньор на MINI или проверете условията на вашата застраховка. Застраховката на гуми MINI е продукт на Allianz Versicherungs-AG.

ПРОИЗВОДСТВО.

ТОВА Е МЯСТОТО, КЪДЕТО ЗАПОЧВА ПЪТУВАНЕТО.

Ние не искаме да преоткриваме колелото, а да го доведем до съвършенство. Този дух е ярко изразен във всяко оригинално колело MINI. Всяко колело е отражение на високите ни изисквания за издръжливост и границите на динамичните, статичните и симулационните тестове, които далеч надхвърлят законовите изисквания. Резултатът е висококачествено колело, на което можете да разчитате във всяка ситуация - елегантно по стил, безкомпромисно по същество.

Оригиналните колела MINI се отливат от разтопен алуминий. Течният метал се пълни в калъп, където се охлажда, преди да бъде изваден, като това се следи строго от най-новата компютърна технология, която гарантира високото качество на нашите колела. Този процес на леене намалява разходите и позволява висока степен на прецизност и свобода на дизайна. Летите колела са с ниско тегло и висока твърдост.

При процеса на коване колелото се изковава от цяло парче алуминий. При варианта от висок клас цялата конструкция на спиците се фрезова след изковаване на основния материал. Кованите алуминиеви колела са с 10 до 20% по-леки от колелата от алуминиеви отливки и позволяват по-деликатен дизайн на спиците.

Формоването на цилиндрични потоци е процес на формоване под налягане. По време на въртенето се прилага натиск върху вътрешния цилиндър на лятото колело. Този процес разтяга и компресира алуминия, което увеличава якостта на опън и прави възможно постигането на особено малки дебелини на стените на джантата. Резултатът е много леко и здраво колело със значителни предимства по отношение на устойчивостта на удари, удължаването и товароносимостта.

Този метод може да се използва както за ковани, така и за лети колела. При него структурно нерелевантната маса на колелото се намалява чрез механична обработка на материала от спиците. По този начин допълнително се намалява теглото на колелото и се създават първокласни стилистични ефекти, тъй като подрязването между връзката на спиците и основата на гнездата придава на стила на джантата триизмерен вид.

Независимо от използваните производствени технологии, повърхностите на оригиналните алуминиеви джанти MINI могат да бъдат обработени по различни начини. Основният метод - прахово боядисване - прави колелото устойчиво на фактори на околната среда, като например корозионна сол за обезледяване. В миналото джантите от лека сплав често са били боядисвани в сребристо с безцветно лаково покритие. Днес портфолиото на BMW включва множество дизайни и усъвършенствания, които изискват сложен процес на довършителни работи.

ЗНАНИЯ ОТ ЕКСПЕРТИТЕ.

MINI аксесоари - напречно сечение - гуми

ПО-МАЛКО ШУМ, ПОВЕЧЕ УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО.

Оригиналните алуминиеви джанти MINI са оборудвани с иновативни гуми и имат вградено шумопоглъщане за отличен акустичен комфорт. Слой от пяна върху вътрешната повърхност на гумата абсорбира шума, предизвикан от вибрациите в кухината на гумата, която е изпълнена с въздух, което я кара да действа като резонатор. Това води до значително намаляване на нивото на шума от гумите, достигащ до купето.

НОСЕЙКИ СЕ ПО ВЯТЪРА.

Аеродинамично оптимизираните джанти от лека сплав допринасят за олекотената конструкция и намаляват въздушното съпротивление, което допълнително повишава ефективността на вашето MINI. Техните предимно затворени повърхности водят до ефективно намаляване на количеството въздушна турбуленция, която се създава около джантите. Джантите Air Performance спомагат за намаляване на въздушното съпротивление по много иновативен начин и обединяват оптимизираните аеродинамични свойства с изтънченото усещане за спортна елегантност.

MINI Countryman - офроуд - джанти и гуми
MINI аксесоари - етикет - гуми

ПЕЧАТ ЗА КАЧЕСТВО.

Това ви улеснява да сравнявате характеристиките на гумите, когато вземате решение: От 1 май 2021 г. всички гуми, продавани в ЕС, имат нов етикет, указващ съответствие със стандартите на ЕС по отношение на горивната ефективност, сцеплението с мокра настилка и шумовите емисии.

УСЛУГА ЗА СМЯНА НА ГУМИ MINI.

Нашите сервизни специалисти на MINI ви съветват за идеалния избор на джанти и гуми MINI с маркировка „звезда“ за вашия автомобил. Само тези гуми отговарят на строгите стандарти за качество на MINI. От само себе си се разбира, че ние също така сменяме, тестваме, обслужваме и съхраняваме вашите колела. Независимо дали търсите резервна гума или пълен комплект колела, сервизът за джанти и гуми MINI винаги предлага първокласни продукти и професионални съвети. Подарете на автомобила си нежната грижа, която заслужава. Подарете му обслужване на MINI в сервизен център на MINI.

Джанти и гуми MINI - услуга за смяна на гуми Джанти и гуми MINI - услуга за смяна на гуми

#HereWeGo Благодарим на цялата общност на MINI за страхотните визуализации!