ПРЕДПОЧИТАН ДИЛЪР

Бордово наблюдение. Нека MINI бъде вашият водач.

MINI Onboard Monitoring. MINI 5 Door Hatchback.

Вашият вграден ангел-пазител.

Вашето MINI инстинктивно знае кога е време за обслужване, благодарение на вградената си система за бордово наблюдение. Сервиз според състоянието (CBS) постоянно следи „здравето“ на вашето MINI, като ви известява, че е необходимо обслужване само когато това е наистина наложително. Системата също така ще ви извести, кога наближава стандартна проверка или годишен технически преглед. Резултатът: вашето MINI се нуждае от обслужване само когато е наистина необходимо.

dam Image

ЕТО КАК РАБОТИ.

Колко често вашето MINI се нуждае от обслужване зависи от неговото състояние и вашия стил на шофиране. Вградени сензори следят важни компоненти като накладките, моторното масло и нивата на спирачната течност. Цялата информация се запазва на вашия MINI ключ, така че дилърът ви може на момента да види кое обслужване трябва да бъде предприето – и незабавно да се захване с него!

MINI CONNECTED.

Автомобилната революция в информационно-развлекателните системи започва тук: насладете се на перфектна връзка с външния свят от интериора на вашето MINI чрез нашата иновативна технология MINI Connected.

 

 

Наблюдение на най-важните компоненти.

Моторно масло.


Дисплеят ви показва колко време остава до следващата смяна на маслото или колко надалеч можете да шофирате. В зависимост от вашия стил на шофиране, първата смяна на маслото обикновено е след като изминете 20 000 км, след което на всеки 30 000 км. Но проверката на моторното масло от MINI е повече от обикновена смяна на маслото. Ние гарантираме, че употребяваното масло се рециклира по екологичен начин и използваме единствено ново висококачествено моторно масло, което е специално разработено и отговаря на точните спецификации на двигателя на вашето MINI. И последно, но не по важност – по време на смяната на маслото се подменя и микрофилтъра на вашия климатик. За да дишате отново свеж и чист въздух.

 

Спирачни накладки.

Системата CBS във вашето MINI изчислява данни от сензорите в предните и задните накладки. Така че ви уведомява своевременно кога накладките ви са за смяна.

 

Преглед.

Системата за бордово наблюдение на MINI ви напомня кога е време за цялостен преглед, включително тестване на спирачките, кормилната уредба, скоростната кутия и всички други важни проверки. Вместо през фиксирани интервали, автомобилът ви изчислява кога е необходимо обслужване, като взема предвид колко често използвате вашето MINI и начина ви на шофиране. Така преминавате обслужване единствено когато е абсолютно наложително.
 

Спирачна течност.

С докосването на бутон вашето MINI ви казва дали спирачната му течност се нуждае от смяна – което обикновено се налага веднъж на две години.