ПРЕДПОЧИТАН ДИЛЪР

dam Image

5. Първа крайна победа в рали състезание с кралица на скоростта зад волана

MINI е родено, за да се състезава. Едва три години след представянето си пред публика, кралицата на скоростта Пат Мос и нейният навигатор Анн Уизъм спечелиха Tulip Rally в Нидерландия в класически Morris Mini Cooper с 997-кубиков двигател. Това паметно събитие постави началото на наследството на една от най-успешните марки в историята на моторните състезания.

dam Image

4. Първа титла за MINI WRC

През есента на 2013 г. Луис Монсон извоюва първа титла за MINI John Cooper Works WRC на испанския рали асфалтов шампионат. Пет победи в шест етапа му гарантираха титлата, като дори оставаха още две състезания.

dam Image

3. MINI на най-красивия ад на земята

Красивият декор на Нюрбургринг Нордшлайфе е заблуждаващ, тъй като той е домакин на едно от най-трудните моторни състезания на света. През 2013 г. MINI успешно преодоля предизвикателството, въпреки дъжда и гъстата мъгла. Завършвайки с впечатляващ резултат, екипът навъртя 73 обиколки в конкуренцията на 180 автомобила, превземайки Нюрбургринг и продължавайки напред към бъдещи състезателни успехи.

dam Image

2. Хеттрик на рали „Дакар“

През 2014 г. MINI ALL4 Racing не само спечели своето трето поредно рали „Дакар“, но и извоюва 1-во, 2-ро и 3-то място, като така стълбичката на подиума бе съставена единствено от представители на MINI. Заемайки 5 от първите 6 места, екипът стана безапелационният победител в изтощителното 13-дневно състезание в Южна Америка.

dam Image

1. MINI пресича финалната линия и остава в историята

На 24 януари 1964 г. Патрик Барън (по прякор Пади) Хопкърк и Хенри Лидън шокират света, когато записват своя Morris Mini Cooper „S“ в историята на рали „Монте Карло“. За пръв път MINI е безспорният шампион на най-важното състезание в състезателния календар – победа, която ще бъде повторена на рали „Монте Карло“ през 1965 и 1967 г. Това е подвид, който осигурява мястото на MINI след легендите на моторните състезания.