ПРЕДПОЧИТАН ДИЛЪР

dam Image

Историята

Напълно оригиналното бяло Austin 7 Classic Mini от 1959 г. се оказва едно от първите 30 сглобени през 1959 г. в Нидерландия, като предлага някои уникални холандски характеристики. Общо над 4000 броя МINI са сглобени в автомобилния завод „Моленаар“ в Амерсфорт. Макар много от частите да са били доставени директно от Великобритания, тапицерията в интериора на това класическо Mini е местно производство и (любопитен факт) е с пълнеж от конски косми. Тъй като първият собственик никога не поема на особено дълги пътешествия, а вторият го е съхранявал в своята плевня в края на 80-те, това историческо MINI за щастие е непокътнато.

dam Image

Екипът по реставрацията

Придържайки се към уважението спрямо местния герой, екипът по реставрацията от заварчици, майстори на каросерии, бояджии и специалисти по двигатели е избран сред 1500-те служителя на местен автомобилен завод. Някои от тях допринасят към този проект със своя над 30-годишен опит, което гарантира, че единствено най-квалифицираните ръце работят върху този ветеран на Mini

dam Image

Голямата премиера

Това Mini беше щателно разглобено, част по част и постепенно сглобено отново. Където е възможно, реплики на оригиналните части са изработени с най-голямо внимание към детайла. Някои от тях са преработени на ръка, а други, като 4-цилиндровият двигател с 34 к.с. и скоростната кутия, претърпяват основен ремонт. Общността на MINI е безценна част от екипа, като помага в издирването на редки части от всички краища на света. С оригиналния цвят от 1959 г. „Farina Grey“, едно от най-старите MINI в света е перфектно реставрирано и готово да започне нов живот на приключения.