Loader

Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Your unique mini, Ready to play.

Your MINI - exterior Your MINI - interior

Request an offer.

Book a test drive.

Хмм! Един е в повече.

ПОЗНАТО ПОВЕДЕНИЕ НА ПЪТЯ. ПОВЕЧЕ ДРЪЖКИ НА ВРАТИТЕ.

Поберете повече от живота си във вашето MINI. Получете управление като при картинг, легендарен дизайн и високотехнологични функции, но вече с повече пространство и 5 врати за по-лесен достъп. Това е автомобилът, който всички чакахме.

MINI 5 врати – профил с отворени врати

КАЧВАЙТЕ СЕ.

Супер малко. Супер практично. MINI с 5 врати е само 161 мм по-дълго от оригинала, но получавате много повече като автомобил. Освен двете допълнителни врати отзад, то побира 3-ма души на задната седалка и предоставя повече място за краката. Багажникът е увеличен с 67 литра, така че общият му обем вече е впечатляващите 278 литра. Това е трилър с туброкомпресор и тонове пространство – един предопределен победител. Време е да поемаме на път.

MINI 5 врати, MINI режими на шофиране, Chill

КРОТЪК ИЛИ БУЕН?

Превключете режима на шофиране. MINI режимите на шофиране адаптират динамиката, за да подхожда на настроението ви. Просто завъртете пръстена около скоростния лост, за да промените поведението при управление и реакциите на вашето MINI. Релаксиращ неделен следобед? Изберете „GREEN“ за по-спокойно преживяване и оптимизиране разхода на гориво. Имате нужда да изпитате нервите си? Преминете на „SPORT“ за супер бързо реагиращ волан и педал на газта.

MINI Head-Up дисплей

НАПРЕД В ИГРАТА.

Не изпускайте пътя от погледа си с MINI Head-Up дисплей. Пред предното стъкло се издига прозрачен панел, който проектира данни за шофирането точно пред погледа ви върху пътя. Проверяването на информация като скоростта или указанията на навигацията никога не е било по-лесно.

КАРТИНГ НА ОСВЕТЛЕНИЕ.

Нощта никога не се спуска за едно MINI. Засияйте с вътрешното LED осветление, разпръснато из целия интериор. Избирайте между огромен брой различни цветове от спектъра и настройте светлината, която подхожда на вашето настроение. Ярките светлини, големия град и вашето MINI.

MINI 5-door hatch, Glow-kart

БЕЗОПАСНОСТТА В ДЕТАЙЛИ.

Новото MINI може да се похвали с цял набор от функции за безопасност. Интелигентни сензори подпомагат решенията ви в трудни ситуации, а редица функции ви защитават в случай на сблъсък. Така че макар да продължава да е супер забавно за шофиране, то вече е по-безопасно от всякога.

MINI – подобрена технология за спиране. Управление на спирането в завой

ПОДОБРЕНИ СПИРАЧКИ.

Подобрената технология за спиране позволява да запазите пълен контрол. Последно поколение антиблокиращи спирачки ви позволява да спирате бързо по хлъзгави пътища, а електронното разпределение на спирачното усилие (EBD) регулира силата на спиране между колелата според пътните условия. Контролът на спирачките при завиване (CBC) подобрява стабилността при завиване с висока скорост, докато спирачният асистент ускорява процеса, като намалява дистанцията за спиране.

MINI 5 врати, MINI Runflat гуми

RUNFLAT ГУМИ.

С предлаганите като опция Runflat гуми на MINI пробиване на гумата няма да доведе до спадането ѝ. Технологията Runflat ви позволява да продължите да шофирате със спукана гума със скорост до 80 км/ч. Подсилените странични стени са направени от устойчив на топлина каучук, а специалната геометрия на джантата на гумата няма да приплъзне, дори в завои. Ще можете да продължите да шофирате до място, където можете да смените гумата безопасно.

MINI 5 врати – динамичен контрол на сцеплението

ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СЦЕПЛЕНИЕТО.

Когато DSC е изключен, предлаганият допълнително динамичен контрол на сцеплението (DTC) се включва, за да предостави възможно най-доброто задвижване върху всяка една повърхност, дори по хлъзгави и песъчливи пътища. Също така оставя автомобилът да се плъзне леко преди да коригира курса му, което е приятно, ако сте решили да се позабавлявате на пътя.

ДИЗАЙНЪТ В ДЕТАЙЛИ.

Разгледайте отблизо новото MINI. И моля, не се притеснявайте да пипате.

MINI Cooper 5 врати – изглед на каросерията

КЛАСИЧЕСКИ ДИЗАЙН. ОСВЕЖЕНА ВЪНШНОСТ.

Радиаторната решетка на MINI вече е още по-впечатляваща – с шестоъгълен дизайн и нова непрекъсната хромирана рамка. Големите кръгли фарове са леко раздалечени, което добавя поразителен акцент към класическата предна част, и са обградени от блестящи хромирани рамки.

MINI Cooper 5 врати; стоп и старт

СТАРТ БУТОН.

Излъчващ леко сияние благодарение на червените си LED светлини, големият старт бутон предопределя ново приключение. Усетете как вашето MINI оживява с едно леко докосване – двигателят изръмжава и сте готови да потеглите.

MINI Cooper 5 врати – задни врати

ВИНАГИ В КРАК С МОДАТА.

Допълнителните задни врати на MINI с 5 врати се вписват невероятно в дизайна. За да се спести пространство, те навлизат на територията на калниците, което прави формата им интересна. Линията на прозорците елегантно се спуска към задната част, а друга ненатрапчива странична линия преминава надолу към колелата, като „скъсява“ визуално дизайна и добавя динамичност.

MINI 5 врати – седалки в интериора

МЯСТО ЗА ОЩЕ ЕДИН.

MINI с 5 врати разполага с място за трима души на задната седалка. Новите стандартни седалки имат удобна, обгръщаща тялото форма, с отлична странична опора при спортно шофиране. Избирайте от гамата тапицерии, включително текстил/изкуствена кожа „Black Pearl“, текстил/кожа „Diamond“, кожен салон „Cross Punch“ и кожен салон „Lounge“.

MINI Cooper 5 врати – цветове на каросерията

ЦВЕТОВЕ НА КАРОСЕРИЯТА.

Избирайте между бял неметалик „Pepper White“ и оранжев неметалик „Volcanic Orange“ или други осем цвята металик, включително: сив металик „Moonwalk Grey“, червен металик „Blazing Red“, черен металик „Midnight Black“, зелен металик „British Racing Green“, тъмносин металик „Deep Blue“, сив металик „Thunder Grey“, сребрист металик „Melting Silver“ и сив металик „White Silver“.

MINI Cooper 5 врати – изглед на арматурното табло и волана

ПРИГОДЕНО КЪМ ВАС.

Направихме някои малки промени, за да използвате по-лесно вашето MINI – например, преместихме управлението на прозорците на вратите, както и поставихме скоростомера точно пред вас.

MINI Cooper 5 врати – изглед на каросерията

КОНТРАСТИРАЙТЕ ЦВЕТОВЕТЕ.

Дяволът се крие в детайлите – поръчайте вашия покрив и капачки на страничните огледала в бяло „Aspen White“, черно „Jet Black“ или в цвета на каросерията. Искате още по-разнообразна комбинация? Изберете между редица забавни допълнителни екстри.

MINI Cooper 5 врати – индивидуален интериор

ИНДИВИДУАЛЕН ИНТЕРИОР.

Оформен до перфектност. Можете да персонализирате вашия интериор по толкова начини, колкото никога не сте си представяли. Променете по-дребните детайли на вътрешните повърхности, вратите, арматурното табло и структурните елементи, заедно с допълнителните опции за цветни декоративни елементи и вътрешни хромирани лайсни.

MINI Cooper 5 врати – изглед отзад

ХУБАВА ЗАДНА ЧАСТ.

Погледнато отзад, новото MINI се отличава с динамично и изпипано присъствие. Задните светлини са по-големи и имат елегантна хромирана рамка, а под тях има не един, а два ауспуха. Пред онези, които се опитват да ви настигнат, ще се открие хубава гледка.

Пакет John Cooper Works Chili

Искате да направите вашето MINI още по-горещо?

Добре подправен екстериор.

Оборудването John Cooper Works Chili се предлага с 17-инчови черни алуминиеви джанти John Cooper Works, JCW аеродинамичен пакет, включващ JCW брони, странични декоративни елементи и специален JCW заден спойлер.

Жаждата за състезателните спортове идва отвътре.

Препускайте по улиците в невероятния интериор, част от оборудването John Cooper Works Chili. Ще бъдете недостижими с волана John Cooper Works, педалите от неръждаема стомана и още много други

Влезте и се вдъхновете.

Всичко започва, когато се качите на борда на перфектно оборудваното MINI с 5 врати. Праговете на вратите подсказват за вълнуващото приключение, което предстои, а спортните седалки от естествена кожа Diamond Carbon Black осигуряват перфектна позиция на седене.

ВСИЧКИ СИСТЕМИ В ГОТОВНОСТ.

Централният прибор на MINI е прозорецът към света на технологиите и онлайн услугите. Известният скоростомер, който преди беше разположен там, е изместен зад волана, а легендарният кръгъл интерфейс вече е разкошен дисплей с висока резолюция. Този кристално ясен дисплей управлява всичко – от функциите за забавление и навигацията до модерните технологии на MINI Connected. Говорим за музика, емисии от социални мрежи, сателитна навигация, информация за шофирането и приложения в автомобила. Около ръба на дисплея има LED пръстен, който светва в различни цветове, за да извести различни събития. Той е туптящото сърце на MINI.

MINI Connected – дисплей

MINI CONNECTED.

Най-модерните технологии се съчетават с духа на MINI: това е общителният помощник по време на вашите приключения на пътя. Предлаганият като опция пакет MINI Connected ви свързва към социални мрежи, онлайн музика, информация за шофиране, приложения в автомобила и много други.

MINI Система за аварийно повикване

SOS.

В случай на произшествие MINI е на разположение да помогне. Чрез предлаганата като опция система за аварийно повикване, вашето MINI автоматично осъществява спешно повикване до Центъра за обслужване на BMW с информация за вашето местоположение, посока на пътуване и брой активирани въздушни възглавници. Помощта ще пристигне бързо.

MINI rearview camera

ОЧИ НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО ВАС.

Камерата за обратно виждане ви предоставя отличен изглед назад, като дори поставя помощни указания върху изображението, за да ви улесни при паркиране. Асистентът за паркиране пък ви помага да откриете място и насочва вашето MINI при сложно паркиране – като вие дори не трябва да докосвате волана.

Централен прибор на MINI

СЛЕДВАЙ СИЯНИЕТО.

LED пръстенът около централния прибор на MINI променя цвета си в отговор на различни събития. Като например сила на музиката, форсиране на двигателя, телефонни обаждания и указания на навигацията.

MINI Cooper 5 врати \ Телеуслуги

ИНТЕЛИГЕНТНА ПОДДРЪЖКА.

Благодарение на функцията Телеуслуги, MINI гарантира, че здравословните проблеми никога не остават незабелязани. Тази функция знае кога е необходима проверка и автоматично изпраща диагностични данни до партньора по обслужване на вашето MINI. Или пък може вие сами да позвъните, за да предотвратите каквито и да е било проблеми.

Централен прибор на MINI; дисплей на навигационна система MINI.

НИКОГА НЕ СЕ ГУБЕТЕ.

Разположена в централния прибор на MINI, модерната навигационна система MINI ви поддържа в правилния курс. За помощ при пътуването от входната врата до крайната ви цел, добавете MINI Connected XL Journey Mate. Това е инструмент за планиране на маршрути, пътеводител и календар в едно, който дори ви информира за пътната обстановка, времето и местата за паркиране.

MINI 5 врати

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ СЪС СЕМЕЙСТВОТО НА MINI.

MINI 5-door hatch family
MINI 5 врати
Мощност
кВт МОЩНОСТ В КВТ
Емисии
Гориво
л/100 км disclaimer
Ускорение
s 0-100 км/ч УСКОРЕНИЕ 0-100 КМ/Ч В СЕК.
One От 38,700 лв
75 (102)
5 - 4,9, 4.9, 5.0
One D От 42,550 лв
70 (95)
3,8 - 3,7, 3.7, 3.8
Cooper От 43,400 лв
100 (136)
4,8 - 4,7, 4.7, 4.8
Cooper D От 47,150 лв
85 (116)
3,7 - 3,6, 3.6, 3.7
Cooper S От 52,750 лв
141 (192)
6 - 5,9, 5.9, 6.0
Cooper SD От 55,800 лв
125 (170)
4,3 - 4,1, 4.1, 4.3