MINI Connected – икона за свързаност MINI Connected – икона за свързаност

ОБУЧИТЕЛНИ ВИДЕОКЛИПОВЕ.

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ.

РЕГИСТРАЦИЯ И ВХОД.

За да използвате MINI Connected, можете да създадете потребителски акаунт / MINI ID, като използвате приложението MINI или порталът MINI Connected. Ако вече сте създали своя MINI ID с помощта на приложението MINI, можете също да го използвате, за да влезете в портала MINI Connected. Ако все още нямате детайли за достъп до MINI Connected, моля, кликнете върху връзката ‘Регистрация’ в полето за вход на началната страница на портала MINI Connected. Въведете цялата необходима информация в регистрационната форма по-долу и потвърдете тези подробности. След това ще получите линк за потвърждение, изпратен на посочения имейл адрес. След като кликнете върху тази връзка за активиране, ще имате достъп до портала.

Вашият VIN е вашият Vehicle Identification Number (номер на шасито) и е уникален за вашия автомобил. Обикновено можете да го намерите на няколко места. VIN може да бъде открит в документите на вашето MINI или в споразумението за обслужване. или върху колонката на вратата на вратата на шофьора или върху предното стъкло. За някои страни може да бъде и на колонката от страната на пасажера. VIN-ът е записан и във вашите документи за регистрация, както и в застрахователната полица. Той разкрива конкретна информация за вашето MINI, включително: мощност (кВт), вид трансмисия, цвят, дата на производство и други характеристики.

MINI CarData ви позволява да познавате основните телематични данни, изпращани от вашия автомобил на BMW Group като част от услугите MINI Connected, които след това се зaпазват в BMW Group. Ако искате да знаете aктуалните стойности за тези телематични данни, можете да поискате архив от данни на MINI CarData по всяко време. Можете също така да използвате MINI CarData, за да предоставите на трети страни достъп до избрани телематични данни по всяко време. Кликването с мишката е достатъчно, за да осигури достъп до данни за трети страни, да отхвърли такова искане или да отмени достъп до данни, предоставен преди това.

Това означава, че само вие избирате коя компания ще получава кои телематични данни.

Много на брой електронни компоненти във вашия автомобил съдържат "спомени", които временно съхраняват информация за състоянието на автомобила и за потенциални дефекти.

Тези данни са от техническо естество и служат за идентифициране на неизправности, за тяхното отстраняване и за оптимизиране функциите на автомобила.

За да ви предоставим MINI Connected услуги, част от данните, съхранявани в автомобила, се препращат към сървъра на BMW Group под формата на телематични данни от монтираната SIM карта.

BMW Group събира, съхранява и използва телематични данни, прехвърлени към сървърите на BMW Group, само в рамките на действащите законови разпоредби.

Телематичните данни се обработват и използват само когато това е необходимо за обосноваване, проектиране на съдържанието или изменение на договорните отношения (данни за инвентара) и за използване или фактуриране на различните услуги (данни за използването).

Телематичните данни, необходими за подходящо фактуриране на услуги (данни за фактуриране), могат да бъдат съхранявани и използвани от BMW Group след края на периода на използване, докато фактурата бъде уредена.

Някои данни също могат да се съхраняват за по-дълго в анонимизирана форма.

Можете да смените вашето потребителско име и парола от менюто Settings (Мy details) на портала MINI Connected.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА MINI CONNECTED.

MINI Connected е комбинация от продукти за свързаност, която се предлага в различни съчетания и пакети, които ползват мобилни и интернет технологии, които ви осигуряват свързаност в и извън автомобила.

Пакетът MINI Connected Media включва монтирана в автомобила 4G SIM карта и включва следните функции и дигитални услуги:  

 • 6,5-инчов тъчскрийн
 • Радио MINI Visual Boost 
 • MINI Connected
 • Remote Services (вкл. Last State Call)
 • ConnectedDrive Services (вкл. вградени приложения)
 • TeleServices
 • Intelligent Emergency Call
 • 2 допълнителни средночестотни високоговорителя

Пакетът MINI Connected Navigation включва следните дигитални услуги:

 • 6,5-инчов тъчскрийн
 • Радио MINI Visual Boost
 • TeleServices
 • Intelligent Emergency Call
 • Навигационна система MINI 
 • Real-Time Traffic Information
 • Актуализация на навигационните карти (over-the-air)
 • ConnectedDrive Services (вкл. вградени приложения)
 • Remote Services (вкл. Last State Call)
 • Подготовка за Apple CarPlay 
 • 2 допълнителни средночестотни високоговорителя

 

Пакетът MINI Connected Navigation Plus включва следните дигитални услуги, които ви осигуряват несравнима свързаност с вашето MINI и ви гарантират, че вие и вашите спътници ще се наслаждавате на пътуването и ще останете свързани със света: 

 • 8,8-инчов тъчскрийн
 • Радио MINI Visual Boost
 • MINI Touch контролер
 • Разширена Bluetooth свързаност с безжично зареждане 
 • TeleServices
 • Intelligent Emergency Call
 • Навигационна система MINI 
 • Real-Time Traffic Information
 • Актуализация на навигационните карти (over-the-air)
 • ConnectedDrive Services (вкл. вградени приложения)
 • Remote Services (вкл. Last State Call)
 • Подготовка за Apple CarPlay
 • 2 допълнителни средночестотни високоговорителя
 • 2x USB интерфейса

 

MINI Connected Navigation Plus е нашата най-нова и най-всеобхватна информационна, развлекателна и мултимедийна система в автомобила. Тя се отличава със съвременен и свеж графичен дизайн с впечатляващ 8-инчов тъчскрийн и интуитивно управление с докосване и плъзгане. Системата е командният център за цял набор от функции, създадени да направят вашето шофиране по-забавно и по-безопасно. Той също така ви предлага безпроблемна свързаност в автомобила ви, като гарантира, че вие и вашите пътници се наслаждавате на пътуването и поддържате връзка със света. Можете да се възползвате от комбинацията от приложения и дистанционни услуги.

Ако не можете да видите пакета MINI Connected, за който сте платили, може да помогне актуализиране на услугите в автомобила ви. За да направите това: първо отидете в менюто "MINI Connected" и натиснете бутона "Options" отдясно под контролера. Опцията от менюто "Update MINI services" ще се появи на MINI екрана за управление. Изберете тази опция и изчакайте, докато актуализацията завърши. След това ще се покаже пакетът MINI Connected, за който сте платили.

MINI ПРИЛОЖЕНИЕ.

Да. Ако вашето устройство е оборудвано с други методи за удостоверяване (например Touch ID или Face ID на устройства на Apple), можете да използвате тази функция, за да отключите приложението, вместо да въвеждате своя ПИН. Предвид чувствителния характер на информацията, налична в приложението - като местоположението на вашия автомобил- функцията за идентификация чрез ПИН или пръстов отпечатък е важна мярка за безопасност, за да защитите вас и вашата информация.

Когато не е свързано с Wi-Fi, приложението ще използва данни от мобилната мрежа за някои функции. По-специално, когато използвате картата в раздела „Destinations“, мобилните данни могат да се използват за изтегляне на допълнителни карти и информация. Картата обаче се кешира, когато е възможно, за да се намали количеството използвани мобилни данни.

ОБЩО ОТСТРАНЯВАНЕ НА НЕИЗПРАВНОСТИ.

Интегрираната SIM карта е монтирана във вашето MINI като част от опционалното оборудване MINI. оборудване. Тя ви позволява да използвате много функции и опционално оборудване на MINI Connected като Real-Time Traffic Information, Concierge Services или Remote Services, без да е необходимо допълнително устройство. Преди всичко това означава, че вашето MINI е в състояние да ви помогне в трудни ситуации. MINI TeleServices е част от основните MINI ConnectedDrive Services и Intelligent Emergency Call, които осигуряват базата за използване на много други MINI Connected функции.

В зависимост от наличността на конкретния пазар, Amazon Alexa идва с пакета MINI Connected Navigation Plus за модели MINI, произведени от ноември 2018 г. нататък. Услугата е интегрирана във вашето MINI и за нея не е необходимо допълнително устройство. Всичко, което трябва да имате, е акаунт в Amazon.

За да използвате Amazon Alexa във вашето MINI:

 • Първо се уверете, че имате най-новата версия на MINI Connected App (скоро ще бъде налично и в новото MINI App) на вашия смартфон и че сте изградили връзка чрез Bluetooth.
 • Свържете вашия акаунт в Amazon с вашия MINI Connected акаунт чрез раздела „Hub“.
 • Изберете Alexa App в раздела „Hub“. След това ще бъдете преведени през поредица стъпки на екрана, за да завършите настройката.

Ако Alexa не се показва при вас, моля, уверете се, че MINI Services са актуализирани. За целта изберете MINI Connected от менюто на MINI тъчскрийна. Натиснете бутона „Опция“ до въртящия се контролер. След това кликнете върху „Актуализиране на MINI Services“.

За да активирате Alexa, просто натиснете push-to-talk (PTT) на волана за три секунди и кажете "Alexa". След това просто използвайте Alexa като у дома. Можете да накарате Alexa да има достъп до всички нормални умения за Alexa, да управлява устройства, както и да получавате неща като времето или да актуализирате напомнянията си.

Моля, обърнете внимание, че Alexa не активира или управлява никакви функции на вашето MINI. Така че не можете да поискате от Alexa да отвори прозорците или да смени режима на шофиране.

Ако сте резервирали MINI Connected "USB Map Update" за вашето MINI, ще трябва да отидете на MINI Connected Portal и да използвате програмата "Download Manager", за да го изтеглите. Когато стартирате програмата и изберете автомобила си, ще видите дали има достъпна нова версия на картите за изтегляне. Няма да получавате допълнителни известия относно най-новите карти.

Siri, личният гласов асистент за вашия iPhone и iPad, вече може да се управлява и от вашето MINI чрез Apple CarPlay. Siri отговаря на всички ваши въпроси както обикновено - и можете да се концентрирате върху пътното движение по всяко време.

За да управлявате Siri, просто активирайте гласовия контрол, като натиснете бутона за гласово въвеждане на волана. Можете да осъществявате повиквания със Siri, да избирате аудио записи, да четете текстови съобщения, да извличате записи в дневника, да добавяте напомняния и да активирате други полезни функции. За да сте сигурни, че очите ви остават фокусирани върху пътя, дисплеят на устройството с iOS остава изключен по време на пътуването.

Има няколко метода, които могат да възстановят USB връзката между вашия телефон и вашето MINI:

 • Проверете дали USB кабелът е напълно свързан както с вашия автомобил, така и с вашия телефон
 • Уверете се, че не сте сдвоени чрез Bluetooth; ако сте, премахнете Bluetooth сдвояването както на автомобила, така и на телефона си
 • Ако все още не можете да се свържете, затворете напълно приложението MINI Connected и го отворете отново
 • Ако все още не можете да се свържете, изключете USB кабела от телефона си, изключете и включете отново телефона си, след което свържете отново USB кабела
 • Ако проблемите с връзката продължават, обадете се на локалния MINI център за обслужване на клиенти за допълнителна помощ

Ако вашето MINI е произведено през март 2018 г. или по-късно и имате пакет с опция Connected Media, Connected Navigation или Connected Navigation Plus, можете също да се свържете с вашето MINI чрез Bluetooth. Ако изпитвате затруднения с тази връзка, опитайте следните стъпки:

 • На екрана на автомобила си отворете MINI Connected> Manage Mobile Devices, изберете името на вашето устройство и свържете устройството
 • Ако все още не можете да изградите връзка, премахнете Bluetooth сдвояването както на автомобила, така и на телефона си; на екрана в автомобила си изберете името на устройството и премахнете устройството; на телефона си отидете на страницата за настройки на Bluetooth, изберете името на вашия автомобил (обикновено е означен като „MINI”, последвано от числoва комбинация) и изберете опцията „премахване на сдвояването” или „забрави“
 • Възстановете Bluetooth сдвояването между вашия автомобил и вашия телефон
 • Ако все още не можете да се свържете, затворете напълно приложението MINI Connected и го отворете отново
 • Ако все още не можете да се свържете, изключете и включете отново телефона си, след което възстановете Bluetooth сдвояването още веднъж
 • Ако проблемите с връзката продължават, опитайте да се свържете чрез USB или се обадете в локалния MINI център за обслужване на клиенти за допълнително съдействие

НИЕ СМЕ ТУК, ЗА ДА ПОМОГНЕМ.

Ако имате още въпроси относно MINI Connected, моля, пишете ни на mini-info.bg@bmwgroup.com

Понеделник-Събота 08: 00-20:00 (вкл. и на официални празници)

MINI Connected – помощен център MINI Connected – помощен център

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА MINI CONNECTED.

MINI Connected – MINI и смартфон икона за свързване MINI Connected – MINI и смартфон икона за свързване

ОТКРИЙТЕ ЕФЕКТИТЕ ОТ НЕУСЕТНОТО СВЪРЗВАНЕ.

КАКВО В НЕГО ИМА ЗА ВАС?

MINI Connected е набор от интелигентни функции и услуги, които включва MINI приложението. Всичко това свързва вас и вашите пътници с вашето MINI и ви свързва сигурно и безпроблемно със света около вас - като ви осигурява повече удобство в ежедневието и прави шофирането по-безопасно и по-забавно.

MINI Connected – MINI кокпит – гласово разпознаване MINI Connected – MINI кокпит – гласово разпознаване
MINI Connected – Характеристики и пакети - Тъчскрийн MINI Connected – Характеристики и пакети - Тъчскрийн
MINI Connected – Характеристики и пакети - икона MINI Connected – Характеристики и пакети - икона

НАБОР ОТ ПЪЛНА СВЪРЗАНОСТ.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПАКЕТИ.

Отключете силата на премиум технологията с MINI Connected. От удобството на дистанционното управление и функцията за изпращане до автомобила (send-to-car) до спешното обаждане, тя се характеризира с множество вълнуващи функции и приложения, които ви свързват с вашето MINI. Те са групирани в три различни пакета. Намерете най-подходящия за вас.

MINI Connected – MINI App – икона MINI Connected – MINI App – икона
ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШЕТО MINI.

MINI APP.

Бъдете по-близо от всякога до вашето MINI с новото MINI App. Потопете се в свят на връзки и удобство от всякъде и по всяко време, като използвате вашия смартфон.

mini connected - навигация - ъпдейти за трафика mini connected - навигация - ъпдейти за трафика
MINI Connected – MINI connected store MINI Connected – MINI connected store
MINI CONNECTED STORE.

ОТКРИЙТЕ И СВАЛЕТЕ.

Тук можете да откриете други приложения, функции и услуги, налични за MINI Connected, и да получите нещо ново за вашето MINI, което винаги сте искали да опитате.
MINI Connected – помощ - често задавани въпроси MINI Connected – помощ - често задавани въпроси
ПОМОЩ И ПОДДРЪЖКА.

НАМЕРЕТЕ ОТГОВОРИ НА ВАШИТЕ ВЪПРОСИ.

НАПРАВЕТЕ ВАШИТЕ СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ.