ПРЕДПОЧИТАН ДИЛЪР

Рециклиране. Втори живот за вашето MINI.

dam Image
dam Image

Рециклиране.

Вашето MINI вече е в един по-добър свят. Ако чувате тези думи, знаете, че това беше неговото желание! От самото начало MINI се съсредоточава върху устойчивия дизайн. Преработваемите материали и лесно разглобяемата каросерия правят вашето MINI идеално за рециклиране. Всички замърсители се отстраняват от колата и материалите преминават сортиране и обработка след рециклиране.
dam Image

Каросерия.

След разглобяване, всички части от корпуса на MINI се сортират и нарязват и могат да служат за редица цели – от производство на енергия до стопяване. Но също така е много вероятно те отново да се превърнат в части за MINI.
dam Image

Стъкло.

Рециклирането на стъклата на MINI е прозрачно: предното, задното и странични стъкла се рециклират в завод за стъкло, който специализира в преработката на всякакви видове стъкла. И тъй като рециклираното стъкло е основна суровина в стъкларската индустрия, е много вероятно то да бъде използвано за бъдещо MINI.

dam Image

Катализатор.

Рециклирате MINI – в което със сигурност има ценни материали: платината, съдържаща се в катализаторите на MINI, се използва за производството на нови.

dam Image

Акумулатор.

Вечен акумулатор? Е, почти – оловото в акумулатора на MINI се стопява за повторна употреба. Което означава, че се използва в производството на нови акумулатори.
 

dam Image

Алуминиеви джанти.

Те просто продължават да се въртят. Алуминиевите джанти на MINI се стопяват и рециклираният алуминий може да се използва повторно за производство на джанти.
 

dam Image

Моторно масло.

Течности, които никога не се изчерпват: след източването на всички течности от MINI, маслото се пречиства и след обработка има вероятност отново да попадне в двигателя на вашето MINI.