КОРОНА. MINI ИНФОРМАЦИЯ.

 

Скъпи клиенти,

Нашата мисия е предоставянето на цялостно и пълноценно обслужване на всички клиенти и любители на марките BMW, MINI и BMW Motorrad. Към настоящия момент основeн приоритет за нас са безопасността и грижата за здравето на нашите клиенти, партньори и служители.
В новата за всички нас ситуация, предизвикана от пандемичното разпространение на Коронавирус (COVID-19) ние разбираме загрижеността на всеки относно неговото здраве и здравето на неговите близки. Затова предлагаме набор от мерки, съобразени с последните наредби от Министерство на здравеопазването на Република България, инструкциите на Световната здравна организация и политиката на BMW Group.

Искрено се надяваме, че заедно ще успеем да запазим спокойствие, без да подценяваме ситуацията, която напомня, обществената отговорност на всеки от нас.

По-долу ще откриете информация относно предприетите мерки за сигурност, както и как можете да се свържете с нас.

Сърдечно благодарим за разбирането и търпението в този труден момент,
Екипът на MINI

Последно обновен: 23.03.2020.

MINI КОНТАКТ.

Препоръчваме на всички клиенти да отправят запитванията си онлайн или по телефон.

Можете да се свържете с нас всеки делничен ден между 09:00 и 17:00 часа.

ТЕЛЕФОН: 0800 20230
ИМЕЙЛ: info.bg@bmwgroup.com
СОЦИАЛНИ МЕДИИ: Facebook, Instagram

Можете да се свържете и директно с дилър на MINI.

 

MINI с 3 и 5 врати

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ.

ДИЛЪРСТВАТА НА MINI.

Работят ли MINI дилърствата?

Към момента всички дилърски представителства на BMW & MINI работят. Предвид ситуацията и важността да запазим здравето на клиентите и служителите ни, препоръчваме при възможност да отправяте запитванията по телефон, имейл или чрез контактните ни форми.

Заявих пробно шофиране и среща в дилърство на MINI. Какво да очаквам?

Пробно шофиране бихте могли да направите единствено след предварителна уговорка с търговец и при спазване на всички мерки за безопасност. Разговорите трябва да се осъществяват от 2 метра, а автомобилът ще бъде надлежно дезинфекциран. Моля да не предприемате посещение на дилърството без да сте се свързали предварително с търговец. Предвид ситуацията и важността да запазим здравето на клиентите и служителите ни, препоръчваме при възможност да отправяте запитванията по телефон, имейл или онлайн.

Имам нужда да сервизирам автомобила си. Как може да се случи?

Продължаваме да предлагаме сервизни услуги, за да гарантираме необходимата мобилност, дори предвид настоящата ситуация. За ваше удобствно всички наши оторизирани дилърства и сервизи предлагат услугата сервиз "От врата до врата" - взимане на автомобил от посочен от Вас адрес, както и онлайн записване за час в сервизите. Освен това се предлагат пълна дезинфекция на автомобила след сервизиране, както и използване на кутия за оставяне на ключовете. При необходимост има възможност за видео комуникация, както за допълнително открити неизправности, така и за приключване на ремонта. Моля, свържете се с вашия MINI сервиз по телефона или онлайн или посете сайта, за да научите повече.

Поръчах нов автомобил. Ще бъде ли доставен навреме? 

Молим да се свържете директно с вашето MINI дилърство по телефон или имейл. Те ще ви дадат информация относно статуса на вашата поръка.

Как бих могъл да закупя MINI автомобил в момента?

Можете удобно да разгледате възможносите в сайта на MINI, както и да се свържете с търговец по телефон или чрез онлайн запитване през контактна форма на нашия сайт.

Мога ли да запазя час за сервиз?

Можете лесно да запазите час за сервиз като попълните онлайн форма. Моля изберете дилър и последвайте съответния линк:
Ауто Бавария: https://plan.soft-nrg.com/group/Unke1zxXs59KIHSClOT5aGRLqRTDNoGaOOoWg8eGfBdreIpIlEROwA/express
М Кар Варна: https://plan.soft-nrg.com/group/JtVI1BHSJvsSMZ-mWF0nB_ftBsRAhUQeReE1DX72Y8gMQMFqGtaFyg/express
М Кар София: https://plan.soft-nrg.com/group/Gq0VReW3iQKiwiPyzyxJL2NWcW0mzFudN-9XO23eEYU-zW6DoP-b1A/express

Има ли промяна в датата на изтичане на вашата гаранция и вашите сервизни пакети, които са засегнати от Covid 19?

Ние поемаме грижата за вашето спокойствие и гаранцията на автомобила ви.
Ангажираме се да подкрепим клиентите си, засегнати от ограниченията наложени в борбата с COVID 19, като подсигурим удължаване срока на гаранцията, която изтича през този период. На автомобили, чиито край на гаранцията е след 16 март 2020, удължаваме покритието до 31 май 2020 г., за да ви дадем повече възможности да планирате посещението си съобразно динамичната ситуация. Удължаването се отнася и за прегледите, преди изтичане на гаранционния период, които също ще бъдат изпълнявани в указания срок. Необходимо е клиентите, да се свържат със сервизен партньор на MINI , за да се уговорят за удобни дата, начин на взимане, обслужване и доставка на автомобила обратно. Моля, свържете се с вашия MINI сервизен партньор по телефона или посетете неговата онлайн страница, за да научите за актуалните възможности, за да ви обслужим при пълна дезинфекция на автомобила още сега. Повече информация за контакт можете да откриете тук: https://www.mini.bg/bg_BG/home/mini-centres/mini-dealer-locator.html

КОМПАНИЯ.

Как процедира MINI в случаи на заразени служители?

Здравето и безопастността на служителите ни са наш основен приоритет. С оглед на текущото развитие BMW Group незабавно предприе необходимите мерки за защита на своите служители. В същото време сме в постоянен контакт с медицинската здравна служба и съответните органи и информираме нашите служители относно текущото развитие на ситуацията.

Какъв е статусът на заводите?

Здравето и защитата на служителите ни са наш основен приоритет. В същото време динамичното развитие на пандемията от коронавирус оказва значително влияние върху търсенето на автомобили. Следователно използваме гъвкав подход и коригираме обема на производството. Към момента е спряно производството в нашите автомобилни заводи в Европа и Рослин (Южна Африка). Очаква се прекъсването на производството да продължи до 30 април 2020 г. След това ще продължим според ситуацията. Предстои да бъде взето решение как ще процедират дивизиите за двигатели и части, както и останалите ни международни автомобилни заводи.

MINI засегнато ли е?

BMW Group регистрира няколко потвърдени COVID-19 инфекции на различни места. BMW Group незабавно предприе допълнителни мерки за защита на служителите си. Естествено, здравето и защитата на служителите ни са наш основен приоритет.

Заводът на MINI в Оксфорд отворен ли е още?

Към момента - да. Опитахме се да защитим нашия бизнес и служители по време на безпрецедентно глобално предизвикателство. По-голямата част от тях ще получат пълното си възнаграждение. Също, доколкото е възможно, направихме разпоредби да разширим гъвкавите условия за работа и почивки за служителите на агенции. Това, разбира се, е бързо променяща се ситуация и ние продължаваме да работим върху по-фините подробности как тя ще се отрази на всички нас и на нашия бизнес.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ.

Как мога да се предпазя?

Следете най-актуалната информация относно COVID-19, достъпна на уебсайта на Световната здравна организация (СЗО), както и при националните и местни здравни власти. Спазвайте стриктно указанията и препоръчаните мерки за поведение и хигиена.

Как сигурно да дезинфекцирам моя MINI автомобил?

Въз основа анализа на известни вирусолози в Германия, алкохолно-водните смеси са ефективен метод за борба с вируса.

Следната смес алкохол-вода е обявена за ефективна срещу Корона вирусите и се препоръчва от BMW Group:

• Смес етанол-вода (80% етанол, 20% вода)

Инструкции за приложение.

Моля, навлажнете само повърхностите - внимавайте да не пропуснете течността в пролуки като фуги или шевове. Изчакайте 30 секунди и почистете повърхността със суха и мека кърпа. Изхвърлете използваната кърпа.

Ако не ви е наличен одобрен от BMW Group почистващ продукт, препоръчваме да използвате смес от етанол и вода в съотношение 80:20 за дезинфекция на интериора на автомобила и да продължите както е описано по-горе.

В случай, че са налични само по-ниски концентрации на алкохол, също продължете както е описано по-горе. Допълнително почистете повърхностите с препарат и подсушете повърхността с мека и суха кърпа. Изхвърлете използваната кърпа.

Други продукти за почистване.

Не можем да оценим или препоръчаме нито един почистващ продукт от пазарната мрежа, ако съставките не са известни на BMW. Това означава, че други почистващи препарати или дезинфектанти също биха могли да дезинфекцират, но могат и да оставят петна или дори непоправими повреди по вътрешните повърхности на автомобила. Особено върху тапицериите и кожените седалки.

Моля, имайте предвид, че дезинфектантите не бива да се използват вместо почистване, тъй като те не премахват замърсяванията. Затова моля не пропускайте редовното почистване на автомобила, тъй като микроби се натрупват под мръсотията.

Може ли новото ми MINI да "пренесе" вируса?

Въз основа на установените начини за пренасяне и сравнително ниската устойчивост на коронавируса в околната среда, понастоящем е много малко вероятно внесените стоки и части в превозни средства да са източник на зараза. Тази оценка се потвърждава и от последната публикация на учени от университетите в Greifswald и Bochum във връзка с оцеляването на коронавирусите в околната среда.