ПРЕДПОЧИТАН ДИЛЪР

Джанти по поръчка. С оригинални гуми и джанти MINI.

MINI Wheel Configuration, Rims
MINI Complete Wheel and Tyre Configurator

Точно в десетката.

С конфигуратора на джанти и гуми MINI

За да сте сигурни, че удоволствието от шофирането не спира, когато има лед и сняг, се нуждаете от подходящо оборудване. Нито една друга част не оказва такова влияние върху управляемостта и сигурността като гумите и джантите.

Оригиналните зимни гуми и джанти MINI са поставени точно на вашия модел MINI и не просто предоставят сцепление, но и изразяват вашия собствен стил на пътя.

Елегантни, красиви или спортни – изпробвайте кой стил подхожда най-много на вашия вкус и вашето MINI. 

dam Image

Регламент на ЕС за гумите.

През ноември 2012 г. влезе в сила регламент за гумите, обхващащ цяла Европа. Етикетът за гумите на ЕС оценява следните три характеристики на гумите – икономия на гориво, сцепление на мокра настилка и външен шум.

  • Икономия на гориво: Класове от A (най-високо ниво на икономия) до G (най-ниско ниво на икономия). Според критериите разликата между дадени класове се равнява на 0,1 л/100 км.
  • Сцепление на мокра настилка: Този етикет регламентира влиянието на гумите върху спирачния път при мокра настилка. Той също е разделен на класове от A (най-кратък спирачен път) до F (най-дълъг спирачен път). Разликата между клас A и клас F достига до 18 метра.
  • Външен шум: Външният шум от гумата на етикета на ЕС се посочва в децибели. Всяка допълнителна черна ивица на пиктограмата означава увеличение на външния шум. Имайте предвид, че този показател не дава информация за нивото на шума вътре в автомобила.

 

Оригиналните гуми MINI, маркирани със звезда, отговарят на общо 12 критерия в сравнение с 3 на ЕС, като така гарантират, че винаги ще достигнете желаната дестинация без инциденти. 

 

Имайте предвид, че реалната икономия на гориво и безопасността зависят от собствения ви стил на шофиране, както и следните обстоятелства: 

Шофиране, което щади околната среда, значително може да намали разхода на гориво. 

Редовна проверка на налягането на гумите подобрява сцеплението и увеличава икономията на гориво. 

Спазване на безопасна дистанция, която отговаря на спирачния път.